Shree Hanuman Chalisa Lyrics - Hariharan Lyrics
हनुमान भजन: हनुमान चालीसा Shree Hanuman Chalisa Lyrics (जय हनुमान ज्ञान गुण सागर, जय कपिसा तिहुन लोक उजागर) जो लोग पूरी भक्ति के साथ नियमित रूप से हनुमान चालीसा का जाप करते हैं, उनका स्वास्थ्य और धन निश्चित रूप से बहुत अच्छा होगा। हनुमान चालीसा का जाप करने से किसी भी तरह की बीमारी या विपत्ति दूर होती है और व्यक्ति के जीवन में समृद्धि आती है।
Shree Hanuman Chalisa Lyrics - Hariharan Lyrics |
Singer | Hariharan |
Music | T-Series |
Song Writer | Traditional (Tulsi Das) |
Shree Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
चौपाई :
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।
रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।
महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी।।
कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा।।
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।
कांधे मूंज जनेऊ साजै।
संकर सुवन केसरीनंदन।
तेज प्रताप महा जग बन्दन।।
विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे।।
लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।
जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।
जुग सहस्र जोजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रक्षक काहू को डर ना।।
आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।
नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।
संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
सब पर राम तपस्वी राजा
तिन के काज सकल तुम साजा।
और मनोरथ जो कोई लावै।
सोइ अमित जीवन फल पावै।।
चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
साधु-संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे।।
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।
राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।
तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै।।
अन्तकाल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।
और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
जै जै जै हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई।।
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।
दोहा :
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।
Shree Hanuman Chalisa Lyrics in English
shraiai hanuman chhalis lyrichs in hindi
shreeguru charan saroj raj, nij manu mukuru sudhaari.
baranoon raghubar bimal jasu, jo daayaku phal chaari..
buddhiheen tanu jaanike, sumiraun pavan-kumaar.
bal buddhi bidya dehu mohin, harahu kales bikaar..
chaupaee :
jay hanumaan gyaan gun saagar.
jay kapees tihun lok ujaagar..
raamadoot atulit bal dhaama.
anjani-putr pavanasut naama..
mahaabeer bikram bajarangee.
kumati nivaar sumati ke sangee..
kanchan baran biraaj subesa.
kaanan kundal kunchit kesa..
haath bajr au dhvaja biraajai.
kaandhe moonj janeoo saajai.
sankar suvan kesareenandan.
tej prataap maha jag bandan..
vidyaavaan gunee ati chaatur.
raam kaaj karibe ko aatur..
prabhu charitr sunibe ko rasiya.
raam lakhan seeta man basiya..
sookshm roop dhari siyahin dikhaava.
bikat roop dhari lank jaraava..
bheem roop dhari asur sanhaare.
raamachandr ke kaaj sanvaare..
laay sajeevan lakhan jiyaaye.
shreeraghubeer harashi ur laaye..
raghupati keenhee bahut badaee.
tum mam priy bharatahi sam bhaee..
sahas badan tumharo jas gaavain.
as kahi shreepati kanth lagaavain..
sanakaadik brahmaadi muneesa.
naarad saarad sahit aheesa..
jam kuber digapaal jahaan te.
kabi kobid kahi sake kahaan te..
tum upakaar sugreevahin keenha.
raam milaay raaj pad deenha..
tumharo mantr bibheeshan maana.
lankesvar bhe sab jag jaana..
jug sahasr jojan par bhaanoo.
leelyo taahi madhur phal jaanoo..
prabhu mudrika meli mukh maaheen.
jaladhi laanghi gaye acharaj naaheen..
durgam kaaj jagat ke jete.
sugam anugrah tumhare tete..
raam duaare tum rakhavaare.
hot na aagya binu paisaare..
sab sukh lahai tumhaaree sarana.
tum rakshak kaahoo ko dar na..
aapan tej samhaaro aapai.
teenon lok haank ten kaampai..
bhoot pisaach nikat nahin aavai.
mahaabeer jab naam sunaavai..
naasai rog harai sab peera.
japat nirantar hanumat beera..
sankat ten hanumaan chhudaavai.
man kram bachan dhyaan jo laavai..
sab par raam tapasvee raaja
tin ke kaaj sakal tum saaja.
aur manorath jo koee laavai.
soi amit jeevan phal paavai..
chaaron jug parataap tumhaara.
hai parasiddh jagat ujiyaara..
saadhu-sant ke tum rakhavaare.
asur nikandan raam dulaare..
asht siddhi nau nidhi ke daata.
as bar deen jaanakee maata..
raam rasaayan tumhare paasa.
sada raho raghupati ke daasa..
tumhare bhajan raam ko paavai.
janam-janam ke dukh bisaraavai..
antakaal raghubar pur jaee.
jahaan janm hari-bhakt kahaee..
aur devata chitt na dharee.
hanumat sei sarb sukh karee..
sankat katai mitai sab peera.
jo sumirai hanumat balabeera..
jai jai jai hanumaan gosaeen.
krpa karahu gurudev kee naeen..
jo sat baar paath kar koee.
chhootahi bandi maha sukh hoee..
jo yah padhai hanumaan chaaleesa.
hoy siddhi saakhee gaureesa..
tulaseedaas sada hari chera.
keejai naath hrday manh dera..
doha :
pavan tanay sankat haran, mangal moorati roop.
raam lakhan seeta sahit, hrday basahu sur bhoop..
थोड़ा सा निवेदन। क्या आपको Shree Hanuman Chalisa Lyrics पसंद है। तो कृपया इसे शेयर करें। क्योंकि इसे साझा करने में आपको केवल एक मिनट का समय लगेगा। लेकिन यह हमारे लिए उत्साह और साहस प्रदान करेगा। जिसकी मदद से हम आपके लिए सभी नए गानों के बोल इसी तरह से लाते रहेंगे।
!! Enjoy and stay connected with us !!
Please Do Not Enter Any Spam Links In The Comment Box